Gólyalábon muzsikáltak

2022.09.04. 17:43

Megérkeztek a boszorkányjósok a középkori vásárba

Verőfényes napsütés és nagy érdeklődés övezte a királyegyházai Gasztro Napot szeptember 3-án, szombaton, ahol ezúttal középkori vásári hangulatban vehettek részt a programon a látogatók.

Mohay R.

A szorgos előkészületeket követően igazán színes élményben lehetett része kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyerekek a középkori mesterségeket bemutató hagyományőrzők segítségével kipróbálhatták többek között a kötélverés és a papírmerítés tudományát, megismerkedhettek a rokkával is.

 

Érkeztek páncélos lovagok is, akikkel a kardforgatást is gyakorolhatták a bátrabbak. Lehetőség nyílt korabeli jelmezekbe is beöltözni és fényképeket készíteni a középkori öltözetekben.

Gasztro Nap lévén természetesen a ParKing bisztro finomságai sem maradtak el, illetve számos ínycsiklandó portékát is kínáltak környékbeli kistermelők. Százszázalékos gyümölcsleveket, aszalt gyümölcs szeletek közül válogathattak a látogatók. Kóstolhattak különféle sajtokat, termelői mézet, kézzel készült csokoládé különlegességek és zöldségpástétomokat is a Gasztro Nap résztvevői. 

Nem maradt el a délutáni solymász bemutató sikere sem, sőt, még egy bagollyal is megismerkedhettek az érdeklődők. A szervezők egy boszorkány jósdával is készültek, ahol egy jövendőmondóval is konzultálhattak a résztvevők. A nap folyamán a Tabulatúra régizene-együttes muzsikált. 

 

Nagy érdeklődés kísérte a gólyalábasok vásári bemutatóját, akik a gólyalábakon állva hangszereket is megszólaltattak. A műsorba a programon résztvevő gyerekeket is bevonták, akik örömmel kapcsolódtak be a középkori forgatagba. 
 


 

Címkék#gasztro nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!